Nikotin Ora Nyebabake Kanker!

Dokumenter BBC mbukak bebener.Nikotin ora nyebabake kanker!

Miturut laporan, Universitas Rutgers New Jersey, AS, nglumpukake 1.020 dokter minangka obyek riset lan pungkasane nuduhake yen 80% dokter percaya yen nikotin iku karsinogenik.Nyatane, durung kabukten.

Kajaba iku, dokumenter BBC Inggris "E-Rokok (panas ora kobong tongkat): Keajaiban utawa Ancaman” ngungkapake bebener.Direktur Aaron Bilbo ketemu: Akeh tetanduran, kayata tomat, kentang, eggplants, mrico ijo duwe nikotin.

Kajaba iku, Pak Stanton Glantz, profesor terkemuka ing bidang riset rokok malah luwih kethul: "dosa asli" nikotin sing paling gedhe yaiku kecanduan nanging ora ana bukti sing cukup kanggo karsinogenisitas.

Pitakonan sing ditakokake ing ngendi, yen nikotin ora nyebabake kanker, apa tegese ngrokok ora mbebayani?

1. Nikotin: "panyebab" saka kecanduan udud

Gagasan manawa "nikotin ing tembakau ora nyebabake kanker" bisa nyebabake kognisi sawetara wong.Minangka kanggo ngapa iku gawe ketagihan, iku utamané amarga nalika partikel nikotin lumebu ing otak lan ikatan menyang "reseptor asetilkolin nikotinik", bisa gawé "pemancar seneng" - release saka dopamin, kang bisa nggawe Wong gawé rasa seneng lan kepuasan. .

Uga, nikotin mung ora katon ing dhaptar karsinogen sing diwenehake dening Badan Internasional kanggo Kanker, rokok sing ngemot ewonan bahan kimia ora bisa ngilangi topi "karsinogen tingkat pertama".Ing babagan iki, Komisaris FDA Scott Gottlieb ujar manawa "Pati lan penyakit sing ditimbulake dening tembakau sejatine disebabake kecanduan udud.Yen sampeyan pengin ngatasi cilaka udud, sampeyan kudu ngatasi masalah kecanduan udud.

2. Wis suwe dadi kasunyatan sing udud nyebabake kanker

Senajan nikotin ora langsung nyebabake kanker, iki ora ateges udud ora mbebayani kanggo kesehatan.Nyatane, dudu nikotin sing nyebabake kanker sajrone ngrokok, nanging bahan kimia sing didhelikake ing asap rokok.Kumelun ngandhut luwih saka 7.000 komponen kimia, kalebu atusan zat mbebayani kayata karbon monoksida, nitrat oksida lan gas mbebayani liyane;kadmium, timbal, merkuri lan logam abot lan zat radioaktif liyane.Lan ana luwih saka 69 jinis karsinogen, kalebu N-nitrosamines, amina aromatik, formaldehida lan liya-liyane.

Saliyane nambah risiko kanker, ngrokok uga bisa nyebabake risiko penyakit pernapasan kronis, penyakit kardiovaskular lan serebrovaskular, diabetes lan penyakit liyane.Mulane, ngrokok akeh ancaman kanggo kesehatan manungsa, mula disaranake sampeyan nyoba ora duwe.

3. Rokok elektronik ora "prasaja" kaya sing sampeyan pikirake

Jurnal medis berwibawa ing donya "The Lancet" nate nerangake manawa sifat tar lan nikotin sing sithik.e-rokok (produsen pemasok heatstick)bakal nyebabake perokok ngonsumsi tar luwih akeh amarga "ngrokok kompensasi".Mula kanggo rokok elektronik, saben wong kudu ngati-ati lan ngati-ati.

Miturut prakiraan dening Komisi Kesehatan lan Kesehatan Nasional, luwih akeh remaja nggunakake rokok elektronik lan ing antarane wong sing umure 15 lan luwih.Nanging, cilaka ora dianggep serius.Nikotin sing ana ing rokok elektronik gampang gawe ketagihan.Yen bocah enom kena nikotin, bisa ngrusak bagian otak sing ngontrol perhatian, sinau, lan emosi lan mengaruhi perkembangan otak.Ing sisih liya, yen wong diwasa kena pengaruh, dheweke ora kebal amarga rokok elektronik uga ngemot karsinogen kayata hidrokarbon aromatik polisiklik, sing nduwe pengaruh penting marang perkembangan kanker.

Mula kanggo kesehatan, rokok tradhisional lan rokok elektronik kudu dihentikan lan sing paling penting yaiku ulet.Yen perlu, sampeyan bisa njaluk bantuan profesional.


Wektu kirim: Mar-25-2022