Selandia Anyar Iku Siji Langkah Nyedhaki Tujuan 2025 Bebas Rokok

Tingkat rokok remaja ing Selandia Baru wis mudhun.

Miturut panaliten anyar sing ditindakake kanthi luwih saka 26.600 siswa kelas sepuluh, tingkat rokok nom-noman Selandia Baru (tembakau konvensional) mudhun nganti paling murah, tekan target 2025 dadi bebas rokok - tingkat kurang saka 5 persen saben taun. dina.Survei kasebut nemokake manawa jumlah umur 13 lan 14 taun sing ngrokok saben dina wis mudhun saka 2 persen ing 2019 dadi 1,3 persen ing 2021.

 

Kajaba iku, dheweke ujar manawa tingkat rokok ing antarane siswa kabeh ras mudhun banget.Dibandhingake karo taun 2019, prevalensi udud ing kalangan siswa Māori wis mudhun saka 40 persen dadi mung 3.4 persen, sing dadi penurunan paling gedhe sajrone sepuluh taun.Nanging, nalika siswa wis ninggalake rokok tradisional,e-rokok (produsen heatstick)tarif udud wis munggah.

 

Salajengipun, tingkat udud saben dina sakae-rokok (alat pemanas)mundhak saka 3.1% ing 2019 dadi 9.6% ing 2021. Unike remaja ing taun kepungkur, nalika nerangake vaping, generasi iki pengin nyoba lan seneng-seneng.40% remaja ujar vaping "mung pengin nyoba".Kajaba iku, 15% ujar manawa dheweke "seneng".Lan, 16,1% ujar manawa "mandheg rokok tradisional".

 

Kajaba iku, luwih saka 75% remaja entuk produk vaping saka kanca, wong tuwa utawa anggota kulawarga.Ngadhepi tren iki, pamrentah Selandia Anyar bubar ngenalake sawetara peraturan sing ana gandhengane karo rokok elektronik sing ngarep-arep bisa nglindhungi para mudha.

 

Contone, pengecer umum ing Selandia Anyar saiki mung diijini adol rokok elektronik ing telung rasa: menthol kuwat, menthol entheng (mint) lan rasa tembakau (tembakau).Lan, umur minimal kanggo tuku e-rokok disetel ing 18.

 

Kanggo alasan kasebut, Kamentrian Kesehatan Selandia Baru ngelingake manawa rokok elektronik ora mbebayani amarga peneliti nemokake karsinogen ing cairan rokok elektronik.

Dibandhingake karo produk Vaping, ana jinis e-rokok liyane sing entuk perhatian luwih akeh ing pasar.oraHTP (Produk Pemanasan), uga dikenal minangka produk panas ora ngobong.HTP makili sistem pemanas sing dadi panas produk kaya rokok ing suhu sing relatif kurang lan menehi pengalaman asap sing padha karo rokok konvensional.Portofolio HTP khas kalebu piranti pemanas lan heatstick.


Wektu kirim: Apr-01-2022